Werking affiliate marketing

Een vorm van internetmarketing is affiliate marketing. Bij deze vorm van marketing worden producten of advertenties van een website gepromoot bij de affliate partners. Zo kan het zijn dat op een affiliate site een banner of tekstlink wordt vertoond met een aanbieding voor een andere website (de adverteerder). Ook populair zijn vergelijking sites waarbij producten van een website/adverteerder worden vertoond en er doorgeklikt kan worden naar de desbetreffende website of product.

Verdienmodel affiliate marketing

Affiliate marketing kent verschillende verdienmodellen waaronder

  • Vergoeding per klik. Elke keer als er op een product of advertentie wordt geklikt ontvangt de affiliate een vergoeding.
  • Vergoeding per view. Elke keer als een advertentie vertoond wordt aan een bezoeker ontvangt de affiliate een vergoeding
  • Vergoeding per lead. Elke keer als de affiliate een klant doorverwijst en dit leidt tot een lead ontvangt de affiliate een vergoeding.
  • Vergoeding per verkoop. Elke keer als de affiliate een klant doorverwijst en dit leidt tot een verkoop ontvangt de affiliate een vergoeding.

Naast vergelijkingssites zijn cashback sites en nieuwsbrieven ook bekende affiliateconcepten.

Related entries

Kernwoorden voor Affiliate marketing

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Voor support, klik hier.

Support