Wat is responsive design?

Een responsive website is een mobiele website die zich automatisch aanpast aan elk toestel (denk aan smarthphones en tablets). Dit is noodzakelijk om het gebruiksgemak en de leesbaarheid te vergroten op mobiele apparaten. Van groot belang is dat de responsive website bij de weergave rekening houdt met de grootte van het scherm van de drager. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat vier kolommen twee kolommen worden om een betere zichtbaarheid te garanderen op een kleiner smartphonescherm.

Cruciaal voor smartphones

Aangezien er op diverse mobiele toestellen meer en meer met ‘touchscreen’ gewerkt wordt, is de zogenaamde ‘duimvriendelijkheid’ een zeer belangrijk criterium. Concreet vertaalt dit zich in grote knoppen, duidelijke lettertypes, gemakkelijk doorklikken, weinig scrollen, enzovoort. Er wordt rekening gehouden met de resolutie en specifieke afmetingen van het (vaak kleinere) mobiele scherm bij de foto’s en ‘doorkliklinks’  . Zodat u bvb. in één vingerklik op een grote button kunt doorklikken bij reservaties, aankopen, Google Maps,… of gemakkelijker kunt ‘swipen’.  En u kunt bijvoorbeeld op een telefoonnummer klikken om meteen te bellen met uw smartphone. U kunt zich wel inbeelden dat dit grote creatieve kansen biedt.

Aangepaste content

Daarnaast worden er bij een responsive website ook inhoudelijke aanpassingen gedaan. De opbouw is helder, de ‘informatiedichtheid’ groot, lange tekstvlakken worden tot een minimum beperkt en de inhoud van de website wordt zo beknopt mogelijk duidelijk gemaakt. Dit zou een nadeel kunnen betekenen voor zogenaamde ‘content driven’ websites waarop tekst een grote plaats inneemt. Maar aangezien de wereld van vandaag steeds ‘grafischer’ wordt met minder tekst, meer symbolen, meer filmpjes en foto’s, is het een logische en natuurlijke evolutie om op draagbare toestellen hierop in te spelen.

Als u bij Original Media een website laat maken, is deze responsive en perfect zichtbaar op mobiele apparaten.

Related entries

Kernwoorden voor Responsive design

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Voor support, klik hier.

Support