Marketingtips voor campings - Original Media
Marketingtips voor campings - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Het zomerseizoen staat alweer voor de deur. Naar aanleiding daarvan hebben wij een aantal marketingtips voor u op een rijtje gezet. Deze tips zullen voor een nog betere bezetting zorgen van uw camping.

Gevonden worden

Gevonden worden op het internet! Het klinkt vanzelfsprekend maar de meerderheid van de campings in Vlaanderen wordt niet goed gevonden in Google. Wordt uw camping niet gevonden op het internet dan doet u niet meer mee. U kunt dit voorkomen.

De meest bekende en efficiëntste manier om dit te voorkomen is SEO (zoekmachine optimalisatie). Met behulp van SEO wordt uw camping goed gevonden door zoekmachines zoals Google. Er komen zo meer bezoekers op uw website.

U kunt ook gebruik maken van Google Analytics. Met deze tool kunt u achterhalen via welke zoektermen de potentiële gast op uw website is gekomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Gezinscamping Limburg
  • Camping met zwembad
  • Camping aan het water
  • Verblijfpark West-Vlaanderen
  • Camping Belgische kust
  • Verblijfpark kinderanimatie

Mobiele website

Het is belangrijk een website te hebben. Anno 2018 is het zelfs nog belangrijker om een mobiele website te hebben. Deze is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten zoals tablets en telefoons. Vandaag de dag kunt u een leven zonder smartphones niet meer wegdenken. Het is daarom van groot belang dat ook u hieraan tegemoet komt met een mobiele website.

Veel internetgebruikers zoeken tegenwoordig via hun smartphone naar een camping. Als uw website niet gebruiksvriendelijk is op smartphones dan worden deze potentiële gasten gefrustreerd. Ze zullen sneller naar een concurrent gaan waar zij wel eenvoudig op de website kunnen surfen.

Kleine feedback, grote impact

Reviews zijn onmisbaar voor de campingsector. Online reviews spelen een enorm grote rol in het beïnvloeden van potentiële gasten. Een review is een ervaring die een gast deelt over het verblijf op uw camping.

Reviews geven potentiële gasten vertrouwen en kunnen nét dat laatste zetje geven om tot boeking over te gaan. Zorg altijd voor een plaats op de website waar het mogelijk is om een review te tonen.

Directe reservatie

We moeten het u vast niet nog eens vertellen wat uw nadeel is bij de boekingssites. Uw jaarlijkse commissies die u op een betere manier kunt spenderen. Maak daarom gebruik van een reservatiesysteem op uw website. Dit geeft potentiële gasten aanzet om direct bij u te boeken. Zorg voor een reservatiesysteem op uw website die gebruiksvriendelijk en soepel is voor de potentiële gast om te boeken.

Maak eveneens ook gebruik van de zogeheten ‘call-to-actions”. Aan de hand van een ‘call-to-action’ heeft de klant de mogelijkheid om direct met u contact op te nemen. Dit bijvoorbeeld voor een reservatie. Laat duidelijk zien op uw website dat de potentiële gast gemakkelijk en snel op uw website kan boeken.

Een absolute must is nog altijd de prijs. De prijs op uw website mag nooit hoger zijn dan de prijs op boekingssites. Vermeldt daarom duidelijk een ‘Best price guarantee’ op uw website.

Sociale media

De invloed van sociale media op ons dagelijks leven is enorm. We besteden er nog altijd veel tijd aan en dat zowel privé als zakelijk.

Het is voor u als camping heel belangrijk om aanwezig te zijn op sociale media platformen zoals Facebook. Iedereen doet het. Facebook Marketing is zowat een algemeen begrip geworden. Visuals werken erg goed op uw bedrijfspagina van Facebook. Zorg ervoor dat er regelmatig een nieuwe foto getoond wordt. Bijvoorbeeld van het mooie weer of uw mooie terrein.

Ga voluit met mini-acties want actie is reactie. Door acties te plaatsen op Facebook wordt uw bereik groter en dit heeft een positieve invloed op uw bezetting. Denk bijvoorbeeld aan de ‘share button’. Door de facebookpost te sharen en eventueel ook te liken kunnen deelnemers kans maken op bijvoorbeeld een korting. Ondertussen wordt de post van uw camping wel door velen gezien. Win-win situatie toch?

Categorieën voor Marketingtips voor campings

Kernwoorden voor Marketingtips voor campings

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support