9 feiten over lokale SEO - Original Media
9 feiten over lokale SEO - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

1. Voor welk soort bedrijven is lokale SEO (local SEO) nodig?

Lokale SEO is nodig voor elk bedrijf dat sommige of al van zijn consumenten of cliënten lokaal verkrijgt. Zo’n bedrijf zou dus een lokaal restaurant, een winkel, een arts, een tandarts of een advocaat kunnen zijn, maar het kan net zo goed een lokaal reclamebureau zijn. Als u een fysiek adres heeft en u verwacht dat mensen u komen bezoeken in uw praktijk, toonzaal, enz. kan u niet zonder lokale SEO voor die locatie.

2. Hoe verschilt lokale SEO van andere SEO?

Terwijl alle elementen die van toepassing zijn op nationale SEO ook gevolgen hebben voor lokale SEO (‘on page’-factoren, sociale signalen, indexering, enz.), heeft lokale SEO een aantal unieke elementen. Het eerste en waarschijnlijk meest belangrijke is dat u voor lokale SEO een lokaal profiel op Google nodig heeft (en andere platformen afhankelijk van de sector.) De tweede belangrijke factor heet een citaat. Een citaat is elke plaats op het internet dat uw bedrijfsgegevens (naam, adres, telefoonnummer) al gebruikt op dezelfde pagina, in hetzelfde formaat als uw bedrijf. Ten derde spelen beoordelingen een grote rol. Veel en veel beoordelingen (bij voorkeur echt goede) zijn ontzettend belangrijk. Kwantiteit en kwaliteit van de reviews over uw bedrijf op uw Google Places-pagina is een van de belangrijkste lokale rankingfactoren.

3. Welk actieplan kunnen we aanbevelen om aan lokale SEO te beginnen?

Ten eerste, meld uw bedrijf aan op Google Places en zorg ervoor dat u uw vermelding vervolledigt tot 100%. Dit vereist het toevoegen van afbeeldingen, video’s en nog veel meer. Bij het maken van deze vermelding moet u de juiste bedrijfsnaam gebruiken en de juiste omschrijving van uw bedrijfsactiviteiten. Vervolgens moet u zorgen dat de SEO voor uw website in orde is en dat ten minste enkele van de links die naar uw website gebouwd worden de stad en postcode in de ankertekst vermelden. Last but not least moet u er alles aan doen om tevreden klanten positieve beoordelingen voor u achter te laten op Google Places en ander platformen zoals Yelp en Foursquare. Er zijn genoeg manieren om goede recensies aan te moedigen. Dit heeft niet zozeer met SEO te maken, maar vooral met verstandig zaken doen.

4. Is lokale SEO een voortdurende inspanning, of is het meer een ‘set-and-forget’-kost?

Er zijn bepaalde opstartkosten, maar er is absoluut een voortdurende component. Elke maand moet u nieuwe citaten, referenties, enz. op de website krijgen.

5. Kunt u zelf lokale SEO doen of huurt u best een kantoor in?

Dit is geheel afhankelijk van uw budget. Op zich is het verkrijgen van citaten niet vreselijk complex, maar toch moet u zich hoeden voor fouten. U kunt het bijvoorbeeld aan een stagiair overlaten, maar beter is om het zelf goed te controleren. Een agentschap zal vrijwel zeker in staat zijn om dezelfde dingen voor u te doen, maar veel sneller, effectiever en nauwkeuriger. Zij zullen bovendien de resultaten beter opvolgen. Als uw tijd kostbaar is, waardoor het onmogelijk wordt om het zelf grondig te doen, kan een SEO-bureau inhuren zelfs goedkoper zijn. Die afweging moet u zelf maken.

6. Zijn er manieren om klanten aan te moedigen reviews te schrijven?

Laat uw klanten weten dat ze hun ervaring met u op uw Google Places-profiel kunnen waarderen. Voeg uw profiel links in uw e-mailcommunicatie (met name in de follow-up-e-mails na een aankoop of bezoek). Ook bij klassieke post is dit een goed idee. En natuurlijk, bedenk dat u dan ook een uitstekend product of dienst moet leveren!

7. Welke prijsklasse moet een typisch klein bedrijf verwachten te betalen voor lokale SEO?

Lokale SEO kan variëren van tweehonderd euro per maand in het eerste jaar voor het meest elementaire werk tot duizenden euro’s in plaatsen en steden met enorm veel zware concurrentie. De prijsstelling zal dan vooral gebaseerd zijn op de concurrentiepositie.

8. Wat zijn de belangrijkste signalen die de lokale SEO-rankings beïnvloeden?

De drie grootste factoren die dit beïnvloeden zijn het aantal citaten, het aantal beoordelingen (vooral op Google Places, hoewel andere plaatsen zoals Yelp meetellen) en hoe positief de beoordelingen zijn.

9. Hoe verschilt onsite-optimalisatie voor lokale SEO van nationale SEO?

Ten eerste moet er gebruik gemaakt worden van uw naam, adres en telefoonnummer en dat liefst op elke pagina van uw site, in hetzelfde formaat als in Google Places. Ten tweede moet de naam van de stad of plaats gebruikt worden bij optimalisatie voor zoekwoorden. Ten derde kan er best een schema geïmplementeerd worden. Dit is een bepaalde informatiestructuur op een webpagina die zoekmachines vertelt waarover de pagina gaat, bvb. een bedrijf, of een video, recept of product.

Lees meer over lokale SEO op: https://moz.com/blog/category/local-seo of gebruik de snelle checklist voor lokale SEO.

Categorieën voor 9 feiten over lokale SEO

Kernwoorden voor 9 feiten over lokale SEO

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support