Tips voor hotelfotografie - Original Media
Tips voor hotelfotografie - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Hotelfotografie is een van de belangrijkste kanalen om potentiële gasten te verleiden.

Zet de troeven in de verf. Zorg voor foto’s die de unieke hotelervaring illustreren. Ga op zoek naar wat uw hotel uniek maakt en probeer die unieke sfeer/indruk over te brengen via raak gekozen beelden.  ‘Beleving’ is een niet te onderschatten verkoopargument en dat mag gerust blijken uit de fotografie. Potentiële klanten die op de website terechtkomen omdat ze een positieve recensie gelezen hebben, goede reviews lazen,.. mogen niet teleurgesteld worden. Maak een inschatting van wat potentiële gasten van het hotel verwachten, wat ze willen zien, hoe ze hun ideale droomhotel voorstellen en anticipeer daarop.

Gebruik foto’s in voldoende hoge resolutie. ‘Verkleinde’ foto’s geven vaak een wat korrelig beeld. Te vermijden. Kies voor grote en scherpe foto’s van hoge kwaliteit.

Varieer in cameraperspectief. Foto’s vanuit vogelperspectief laten het vaak toe om mooi gedekte tafels goed tot hun recht te laten komen of om de grootte van een ruimte te vatten. Ook een ontbijt- of lunchbuffet kan vaak vanuit vogelperspectief mooi in beeld gebracht worden. Voor extra tips: zie ons itempje over interieurfotografie (zie link)

Zorg ervoor dat de foto’s een tijdloos karakter hebben. Verwijzingen naar jaartallen of modeverschijnselen (foto’s van mensen die de mode van 2002 volgen is bvb. geen goed idee) zijn te mijden. Foto’s mogen nooit gedateerd overkomen. Denk ook goed na in welk seizoen u de foto’s neemt. Zeker wanneer ook de omgeving mee in beeld komt, kunt u maar beter zorgen dat de foto’s genomen worden wanneer de omgevingslocatie op z’n mooist is.

Geef de hotelfotograaf van te voren een duidelijke rondleiding en briefing zodat hij perfect weet wat er verwacht wordt. Als de fotograaf rustig iedere kamer kan bekijken en uitgelegd krijgt wat de sterke punten van het hotel zijn, levert dat gerichtere foto’s op. Haastwerk is nooit goed. Een fotograaf heeft tijd nodig. Tijd om de ruimtes in zich op te nemen, om te kijken, zijn camera af te stellen en voldoende foto’s te nemen.

Voorbereiding is alles. Zorg voor netjes opgeruimde ruimtes en denk vooraf goed na over de lichtinvallen, de setting, attributen, mensen die in beeld komen, enz.

Denk in functie van beelden. Wie wil uitpakken met een zwembad, kan maar beter zorgen voor fraaie zwembadfoto’s. Van alle faciliteiten die het hotel aanbiedt, moet u ook foto’s in huis hebben. Zo zullen potentiële klanten gemakkelijker geloven dat uw hotel die opgesomde opties ook daadwerkelijk aanbiedt.

 

Varieer tussen overzichts- en detailfoto’s. Als een hotelkamer een tv, koelkast en airco heeft, breng die opties dan ook in beeld.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Wie een viersterrenhotel heeft, moet uitpakken met (minstens!) viersterrenfoto’s. Wie woorden als ‘luxueus’ of ‘gezellig’ of ‘ruim’ gebruikt om een hotel aan te prijzen moet dat ook waarmaken met beelden die dat ondersteunen. Let er hierbij wel op dat de foto’s waarheidsgetrouw zijn.

 

 

Wees altijd eerlijk en deontologisch correct. Zoals in bovenstaand puntje uitgelegd werd, is reputatie alles voor een hotel. Niets is zo schadelijk voor de reputatie van een hotel dan boze klanten die zich bedrogen voelen door misleidende foto’s op de website. Probeer daarom het hotel via de foto’s zo waarheidsgetrouw en realistisch mogelijk weer te geven.

Categorieën voor Tips voor hotelfotografie

Kernwoorden voor Tips voor hotelfotografie

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support