Tips voor digitale marketing - Original Media
Tips voor digitale marketing - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Digitale marketing of internetmarketing is simpelweg een must voor een bedrijf dat in het digitale tijdperk relevant wil blijven of worden. Sociale media, websites, zoekmachines, smartphones, spelen een steeds belangrijkere rol op het vlak van marketing en adverteren. Traditionele advertentiekanalen (televisie, kranten, tijdschriften,..) verliezen steeds meer terrein terwijl de digitale kanalen alsmaar aan relevantie winnen. Wie een efficiënte marketingstrategie wil opzetten, moet zich daarom volop richten op digitale marketing.

Hier enkele concrete tips om het maximale uit digitale marketing te halen:

 • Kies het juiste digitale kanaal: Om op de meeste efficiënte wijze uw doelgroep te benaderen, is het altijd belangrijk om voor het juiste communicatiekanaal te kiezen. Via welk medium kunt u uw doelgroep het best bereiken en de boodschap zo duidelijk mogelijk overbrengen?
 • Geef de werknemers van uw bedrijf de kans om mee actief te zijn op sociale media: (Twitteraccount, blogs, Facebookpagina’s) maar behoud wel de controle daarover.
 • Gebruik je pagina’s op de sociale media om je e-mailmarketing (nieuwsbrief) te versterken.
 • Leer van je gebruikers op sociale media: op sociale media kunt u in dialoog treden met uw doelgroep waardoor u een schat aan informatie over ze kunt verwerven. Verzamel die informatie en hou rekening met de mening van de doelgroep.
 • Filter informatie: Via digitale communicatiekanalen kunnen slimme marketeers aan heel wat gegevens over (potentiële) klanten geraken. Om het overzicht te behouden is het belangrijk en nuttig om deze datastroom aan relevante gegevens op te vangen met een weldoordacht CRM-systeem. Hierdoor kunt u met de gegevens, die gemakkelijk te verzamelen zijn, ook effectief aan de slag.
 • Zorg voor relevante inhoud: Wie interessant wil zijn voor zijn doelgroep, moet ook iets vertellen hebben. Om uw merknaam te versterken moet u op de juiste manier de aandacht weten te trekken. Als uw op regelmatige basis inhoudelijk sterke content met uw doelpubliek deelt, zullen de mensen gemakkelijker de weg naar uw kanaal blijven vinden.
 • Kies voor een holistische aanpak: Werk voor uw digitale marketing een allesomvattende strategie uit die volledig is afgestemd op de targets die u wilt bereiken. Enkele relevante vragen die u zichzelf moet stellen zijn: Wilt u vooral uw merkpositie behouden of mikt u eerder op nieuwe doelgroepen? Wat zijn de beste digitale kanalen om de beoogde doelgroep te benaderen? Op welke manier kunnen de verschillende digitale media elkaar versterken?
 • Investeer tijd en moeite in sociale media: Wie een Facebook-, Instagram- of Twitteraccount bezit moet die netwerken levendig houden en op regelmatige basis nieuwe dingen posten. Niets is zo vervelend als een dode pagina. Hetzelfde geldt uiteraard voor websites. Wees actief!
 • Maak werk van goede landingspagina’s zodat mensen gemakkelijker op uw website terechtkomen.
 • Maak gebruik van de Google keyword tool om aan informatie te geraken over hoe klanten uw product/bedrijf/dienst percipiëren en beschrijven.
 • Maak werk van een sterke community. Die community zal in het beste geval een deel van het marketingwerk opknappen. Maak daarom slim gebruik van uw legertje van trouwe fans om uw merkbekendheid te vergroten en relevantie informatie te verspreiden.
 • Zorg ervoor dat uw website goed gevonden wordt in Google door werk te maken van een goede SEO (Search Engine Optimalisation).
 • Blog slim: Spits blogs toe op hoe uw producten en diensten passen in het leven van de gebruikers.

Categorieën voor Tips voor digitale marketing

Kernwoorden voor Tips voor digitale marketing

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support