Twittermarketing - Original Media
Twittermarketing - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

In tijden van toenemend belang van ‘content marketing’ biedt Twitter op marketingvlak ongelofelijke kansen. Als bedrijf kunt u via Twitter snel en op grote schaal doelgroepgerichte informatie verspreiden die uw ‘volgers’ tot actie aanzet of uw ‘brand awareness’ vergroot.

Hoewel Twitter de meest invloedrijke en interessante sociale netwerksite is voor bedrijven die zich willen profileren, weten weinig bedrijfsleiders hoe ze het maximale uit hun Twitteraccount kunnen halen.

Dat u uw tweets up to date moet houden, spreekt voor zich, en dat u zoveel mogelijk volgers moet krijgen, is evident. Maar hoe vergroot u uw aantal volgers? Hoe kunt u inspelen op trending topics? Met enkele simpele basisregels geraakt u al een heel eind.

Ken en verwen uw doelgroep

‘Ken uw doelgroep’. Het is een dooddoener, maar Twitter is het medium bij uitstek om uw doelgroep te leren kennen. De mensen die uw volgen (uw volgers) zijn immers geïnteresseerd in uw bedrijf/merk. Probeer te achterhalen welke tweets, onderwerpen, links de meeste reacties uitlokken en het vaakst geretweet worden. Pak regelmatig uit met interessante aanbiedingen op maat van uw doelgroep. Uit onderzoek blijkt dat mensen aanbiedingen, koopjes, acties,… via Twitter goed weten te vinden en te appreciëren. Leer welke dingen er ‘werken’. Op die manier kunt u na verloop van tijd perfect inschatten wat uw volgers willen en kun uw daarop anticiperen. Het gebruik van goedgekozen en welomlijnde hashtags # kan daarin een interessante rol spelen. Experimenteren loont.

Wees flexibel

‘Wees flexibel’. Twitter is een supersnel medium. Kort op de bal spelen is daarom dé boodschap! Speel in op de actualiteit, op andere tweets, ga de dialoog aan en durf improviseren. Snel reacties uitlokken is immers dé manier om uw bereik te vergroten. Anticipeer op grote events en gebeurtenissen die relevant zijn voor uw volgers. Zoals terugkerende events als Rock Werchter, een WK voetbal, … gebeurtenissen die regelmatig een grote twitterstroom in gang zetten.

Improviseer en experimenteer

Adverteren op Twitter kan op verschillende manieren. De zogenaamde promoted tweets zijn een interessante optie om doelgroepgericht te communiceren. De promoted tweets komen bovenaan te staan in de Twitterstream. Dat heeft uiteraard een niet te onderschatten invloed op de visibiliteit en ‘exposure’. Tweede interessante mogelijkheid is om te werken met promoted trends. Zelfde principe: uw gekozen ‘keyword’ blijft een dag lang bestaan als ’trending topic’. Wat qua langetermijnstrategie ontzettend goed lijkt te werken, is de promoted account. In de lijst ‘wie te volgen’ zullen de promoted accounts automatisch bovenaan staan. Zo komen mensen die vergelijkbare twitteraccounts volgen sneller bij jouw account terecht. Dit is dan een doeltreffende strategie om uw clubje van volgers te vergroten.

Categorieën voor Twittermarketing

Kernwoorden voor Twittermarketing

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support