Vijf marketingtips voor tuinaannemers en tuinarchitecten - Original Media
Vijf marketingtips voor tuinaannemers en tuinarchitecten - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Als tuinaannemer of tuinarchitect weet u dat de markt behoorlijk verzadigt is. Vaak vindt u net genoeg klanten door de klassieke kanalen, zoals mond-tot-mond reclame. Zodra u echter uw omzet of activiteiten wilt laten groeien moet u beroep doen op andere marketingmethodes om klanten te vinden. Of nog beter: klanten naar u te laten komen!

1. Portfolio, portfolio, portfolio!

Potentiële klanten die op zoek zijn naar een tuinarchitect of aannemer willen vooral zien wat u kunt. Zij willen concrete voorbeelden van uw werk zien. Daarom is het erg belangrijk om uw portfolio van projecten te laten zien. De ervaring van Original media is dat mensen eerder beslissingen nemen op basis van foto’s en presentatie in uw sector dan op basis van tekstuele informatie.

Probeer daarom zo veel mogelijk mooie foto’s van uw projecten te verzamelen. Bent u een goede fotograaf, dan kunt u dit zelf doen. Soms is het echter beter om met uw klanten een bepaalde datum af te spreken als de aangelegde tuin tot volle groei is gekomen en een professionele fotograaf langs te laten komen. Zo bent er zeker van dat uw prachtige foto’s van uw werk en uw kwaliteit heeft.

2. Een mooie en gebruiksvriendelijke website

Het internet is één van de belangrijkste kanalen waar mensen op zoek gaan naar producten of diensten. Het hebben van een website is een absolute basisvereiste geworden. Het hebben van een mooie en gebruiksvriendelijke website waarmee u uw werk kunt presenteren en uw activiteiten kunt toelichten, geeft u echter een streep voor op uw concurrenten! Ook als mensen van uw bedrijf horen via andere kanalen, zullen zij u vaak eerst even opzoeken op het internet om te zien met wie ze te maken hebben. Uw website is dus uw eerste contactpunt voor uw klanten en prospects. Daarom moet deze in orde zijn.

3. Maak gebruik van gratis kanalen

Er zijn veel gratis kanalen waarmee u extra zichtbaarheid kunt creëren. Niet alleen zorgen deze kanalen voor meer bezoekers naar uw website, maar de links naar uw website zullen bovendien uw positie in Google verbeteren. We denken hierbij aan social media, sectorspecifieke websites, en algemene websites.

Sociale Media                    Sectorspecifiek       Algemene websites
Facebook Pagina tuinexpert.be bsearch.be
Linkedin Pagina tuinaannemer.be europages.com
Google Plus Pagina mijntuin.org bouwenwonen.net
Twitter Pagina velt.be netstart.be

 

Indien u interesse heeft in meer van dergelijke websites kunt u ons altijd contacteren. Wij bezorgen deze vervolgens gratis.

4. Lokaal gevonden worden

Potentiële klanten gaan tegenwoordig vooral op zoek naar diensten en producten door hier naar in Google te zoeken. Zo zullen ze bijvoorbeeld op zoek gaan naar “tuinarchitect herentals“, “tuinaannemers lokeren” “boomstronken laten uitfrezen“,…

93% van al het internetgebruik begint met een zoekmachine.

Daarom is het erg belangrijk gevonden te worden voor de voor uw relevante zoekwoorden. Dit kan op twee verschillende manieren: SEO of zoekmachineoptimalisatie, waarbij uw website geoptimaliseerd zal worden voor Google zodat deze beter gevonden zal worden, en Adwords. Dit zijn de advertenties die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Hiervoor betaalt u per klik. Elke methode heeft zijn eigen specifieke uitdagingen en doelstellingen. Wij adviseren meestal een gecombineerde oplossing aan onze klanten.

5. Mooi presentatiemateriaal

Mooi presentatiemateriaal is erg belangrijk, zoals een mooie offertemap of een brochure. Dit is minder het geval voor particulieren, maar erg belangrijk indien u werkt voor de overheid en vaak meedoet aan openbare aanbestedingen van gemeentes en andere overheidsorganen. Hierbij wordt er vaak veel aandacht geschonken aan het element “communicatie”. Onze ervaring in de sector heeft geleerd dat overheidsopdrachten vaak worden misgelopen door gebrekkige communicatie, terwijl prijs en kwaliteit beter zijn dan de concurrenten. Dit is is enerzijds absurd, maar aan de andere kant is het een realiteit waar mee rekening gehouden moet worden. Een professionele uitstraling is essentieel!

Categorieën voor Vijf marketingtips voor tuinaannemers en tuinarchitecten

Kernwoorden voor Vijf marketingtips voor tuinaannemers en tuinarchitecten

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support