Blogs als marketinginstrument - Original Media
Blogs als marketinginstrument - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Een blog is een fantastisch instrument om actief aan digitale marketing te doen en om zeer specifieke gerichte informatie te verspreiden over uw bedrijf/dienst/product. Via andere sociale media kunnen blogs bovendien enorm versterkt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Facebook-knop. Hierdoor zullen gebruikers gemakkelijker via Facebook op uw blog terechtkomen.

Er zijn heel veel manieren om blogs in te zetten als marketinginstrument.

Geloofwaardigheid

In een wereld doordrongen van reclame, die vaak als storend wordt ervaren, wordt doorgespoeld (tv-reclame) of wordt weggeklikt (digitale reclame) stralen blogs een aantrekkelijke authenticiteit uit. Blogs handelen over echte mensen met echte ervaringen. Bloggers hebben een zekere ‘street credibility’. Indien ze zich positief uitlaten over uw bedrijf, kan dat een enorme impact hebben. Zeker omdat bloggers vaak sterke influencers zijn. Mensen hechten meer geloof aan een positieve boodschap die via een betrouwbare blogger verspreid wordt dan aan een traditionele reclameboodschap. Let op: dit werkt in twee richtingen! Indien bloggers zich negatief uitlaten over het dienst/product/bedrijf kan dit veel schade berokkenen.

Gratis reclame

Blogs behouden hun zichtbaarheid. Wanneer u stopt met adverteren, verdwijnt uw advertentie en sterft die een stille dood voor het grote publiek. U heeft daarom een bijkomende strategie nodig om ‘in the picture’ te blijven met uw dienst/product. Blogs kunnen bijzonder functioneel zijn om ‘aanwezig’ te blijven. Op de domeinnaam en hosting na is een blog bovendien volledig gratis. In tegenstelling tot dure advertenties.

 E-mailinglijst vergroten

Daar waar blogs vroeger eerder nichegroepen bedienden, krijgen blogs tegenwoordig via sociale media een steeds groter bereik. Het is daarom een handig instrument om uw mailingslijst te laten groeien. Mensen die hun e-mailadres achterlaten, zijn over het algemeen geïnteresseerd in je bedrijf/dienst/dienstverlening,… enz. Voeg een opt-in toe te aan je website. Geef iets gratis weg in ruil voor een e-mailadres.

Categorieën voor Blogs als marketinginstrument

Kernwoorden voor Blogs als marketinginstrument

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support