Concrete tips voor doeltreffende internetmarketing - Original Media
Concrete tips voor doeltreffende internetmarketing - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Internetmarketing of online marketing is een containerbegrip voor alle vormen van marketing van producten en diensten via het internet. Tot internetmarketing worden onder andere gerekend: internetreclame, zoekmachinemarketing, zoekmachineoptimalisatie (search engine optimalisation), e-mailmarketing, content marketing, virale marketing, sociale media. Een hele boterham dus. Aangezien internetmarketing vandaag de grootste reclamemarkt is, kunt u maar beter zorgen voor een performante online marketingstrategie. Er bestaat niet één gouden formule voor internetmarketing. Maar via talloze kleine ’tips and tricks’ kunt u een groot verschil maken. Onderstaande tips hebben hun doeltreffendheid al veelvuldig bewezen:

Content, content content

“Content is king” luidt het cliché in marketingkringen. Die vuistregel is uiteraard (minstens) even belangrijk voor internetmarketing dan voor traditionele marketing. Vertel uw klanten een helder duidelijk verhaal. Wat heb te bieden? Waarmee maak ik het verschil? Waarom moeten klanten voor mij kiezen? Zorg dat deze vragen snel een duidelijk antwoord krijgen. Naast het persuasieve en informatieve aspect van goeie content, speelt nog een andere overweging: zoekmachine Google zal websites met veel sterke content sneller vinden en hoger in de lijst zetten. Wie dus gevonden wil worden in Google, zorgt maar beter voor voldoende en sterke content.

Conversie

Bezoekers naar uw website lokken is één ding. Maar zorgen dat die bezoekers daadwerkelijk tot actie overgaan (= conversie), is heel ander verhaal. Of uw bezoekers nu moeten reserveren, een aankoop doen in uw webshop, bellen, een contactformulier moeten invullen,… hou één ding in uw achterhoofd: maak het uw bezoekers zo gemakkelijk mogelijk om tot actie over te gaan. Wees dus laagdrempelig en zorg dat ze via enkele (in het beste geval één) muisklik(ken), tot ‘actie’ kunnen overgaan. De zogenaamde ‘call-to-action’ moet ook transparant zijn. Zet uw bezoekers niet op het verkeerde been en geef ze concrete informatie over welke actie ze kunnen ondernemen. Concreet: als uw bvb. een restaurant uitbaat, zorg dan dat uw bezoekers online via een zeer simpel formuleer op een minuut hun reservatie kunnen afhandelen. Een online reservatie is in tijden van digitale marketing laagdrempeliger dan een reservatie via telefoon. Steeds minder gebruiken mensen hun smartphone om te bellen wanneer ze de optie hebben om iets via enkele ‘clicks’ te regelen. Dat neemt uiteraard niet weg dat uw alle gsm- en telefoongegevens zomaar mag weglaten!

Overtuig

Naast het informatieve luik, is vooral het persuasieve luik van cruciaal belang voor een goeie en doeltreffende online marketing. Potentiële klanten moeten niet enkel geïnformeerd worden, ze moeten overtuigd en verleid worden. Veel websites zondigen tegen deze regel. Denk vanuit het standpunt van de bezoeker, probeer de WIFM (What’s in it for me?) naar voren te brengen. Maak de bezoeker meteen duidelijk wat hij te winnen heeft.

Creëer unieke content

Kwalitatieve “contentwebsites” met waardevolle en unieke inhoud scoren goed in Google. Bovendien lokt u veel unieke bezoekers. De meerwaarde van unieke content zit hem in het feit dat u zo een sterke motivatie creëert voor mensen om regelmatig uw website te checken. Bovendien zullen uw bezoekers via hun Facebookpagina/Twitteraccount/… uw content verder verspreiden. Maak daarom werk van sterke content. En zet in op meerdere paarden om uw content te verspreiden via sociale media. Een Facebookpagina/Twitter/Instagram/LinkedIn creëren is een kleine investering, die mits het ingebed is in een ruimere strategie, wonderen kan doen op het vlak van contentmarketing.

Zorg voor interactie

Sociale media en moderne communicatiemiddelen bieden steeds meer opties om rechtstreeks in dialoog te treden met uw (potentiële) klanten (online chatsessies, sms, e-mailmarketing). De eenzijdige communicatie van klassieke advertenties of reclamespots volstaat niet meer in het digitale tijdperk. Interactieve marketing is belangrijker dan ooit. Hoewel online interactieve marketing vaak opvolging en extra energie vereist, schept het bijzonder veel interessante mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van chatsessies, gezamenlijke productontwikkeling, campagnes via sociale media…. Dankzij de snelle vorderingen in artificiële intelligentie kunnen bovendien meer een meer interactieve processen (chatrobots, op maat gegenereerde e-mails of sms’jes) geautomatiseerd worden.

Categorieën voor Concrete tips voor doeltreffende internetmarketing

Kernwoorden voor Concrete tips voor doeltreffende internetmarketing

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support