Expanded Text Ads - Original Media
Expanded Text Ads - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Meer mogelijkheden voor tekstadvertenties dankzij Expanded Text Ads

Expanded Text Ads, de nieuwe generatie van text ads in Google Adwords biedt enorm veel mogelijkheden voor adverteerders in een digitale wereld waarin het ‘Mobile First-principe’ volledig is doorgedrongen. Op het vlak van tekstadvertenties zal dit een ware revolutie betekenen. Expanded Text Ads geeft de gebruiker namelijk flink veel meer ruimte en mogelijkheden om op het gerichte wijze te adverteren.

Meer ruimte = meer zichtbaarheid

In de oude versie was de ruimte ongeveer als volgt verdeeld: 25 regels voor de bovenkop, twee beschrijvingsregels van maximaal 35 karakters en een zichtbare url van 35 tekens. In de nieuwe Expanded Text Ads van Google wordt het aantal karakters flink uitgebreid. Zo wordt de kop uitgebreid naar twee keer 30 tekens (kop én bovenkop), de beschrijvingsregel naar 80 tekens (de tweede beschrijvingsregel verdwijnt). De url hoeft niet meer ingevuld te worden en zal automatisch verschijnen.

De oude Text Ads:

  • kop (25 tekens)
  • beschrijvingsregel 1 (35 tekens)
  • beschrijvingsregel 2 (35 tekens)
  • zichtbare url

De nieuwe Expanded Text Ads:

  • kop 1 (30 tekens)
  • kop 2 (30 tekens)
  • beschrijvingsregel (80 tekens)
  • pad

Klikratio stijgt met 20%

De voordelen liggen voor de hand. Enerzijds kun je door het extra aantal karakters meteen meer informatie meegeven en anderzijds vergroot de zichtbaarheid van uw advertentie aanzienlijk. U kunt met andere woorden meer informatie kwijt over je dienst/product/relevantie/troeven… Uit testen van Google blijkt dat de klikratio (CTR) de hoogte inging met minstens 20%. Wie slim anticipeert op de nieuwe Expanded Text Ads kan dit percentage zelfs opkrikken tot boven de 50%! Er is slechts één klein nadeel: de Expanded Text Ads werken niet met dynamische search ads (DSA). Maar dat manco weegt uiteraard niet op tegen de bovenstaande voordelen.

Tekstadvertenties steeds relevanter voor Google

Als u meteen inzet op Expanded Text Ads zult u daar zowel op korte als op lange termijn uw voordeel mee doen. Wie aan de slag wil gaan met de Expanded Text Ads zal zich weliswaar even moeten aanpassen aan het nieuwe format. Maar de nieuwe indeling en extra karakters bieden heel wat creatieve mogelijkheden om op efficiëntere wijze te adverteren. Daarnaast zijn er nog extra redenen om werk te maken van sterke Expanded Text Ads. Omdat er meer ruimte gecreëerd wordt om extra zoektermen in je tekst te gebruiken, zullen advertenties in zoekresultaten steeds relevanter worden. Daardoor zal Google nog beter advertenties op maat kunnen serveren, wat internetmarketing en Adwords in het bijzonder nog aantrekkelijker maakt.

Categorieën voor Expanded Text Ads

Kernwoorden voor Expanded Text Ads

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support