Marketingtips voor feestzalen - Original Media
Marketingtips voor feestzalen - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Een fijne feestzaal is de plaats bij uitstek voor een zorgeloos feest. Dat is ook de reden waarom Vlaanderen een ruim aanbod aan mooie feestzalen heeft. Om ervoor te zorgen dat potentiële gasten bij u hun festiviteit zullen reserveren moet u zorgen dat u zich met uw feestlocatie kunt onderscheiden van de vele andere gelegenheden in uw regio. Met een goede marketingstrategie kunt u meer naamsbekendheid creëren. Hierdoor zullen uw reserveringen én natuurlijk daardoor uw zakencijfer stijgen. Wilt u het verschil maken? Hanteer dan zeker deze marketingtips!

Website

Een belangrijke stap naar succes is een website van deze tijd. Professioneel, aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en technisch perfect in orde. Vooral een hedendaagse en verleidelijke uitstraling is in uw branche een must. Een website is anno 2018 niet meer weg te denken om uw feestzaal positief voor te stellen aan potentiële gasten. Het is uw etalage en uw visitekaartje.

De vroegere mond-tot-mond reclame is vandaag de dag compleet aan het verwateren, indien het toch nog gebruikt wordt, zal men u toch nog altijd eerst opzoeken via het internet. Uw website is dus altijd het eerste contactpunt voor eventuele reservaties.

Een verouderde website heeft een negatieve invloed. Bij het zien van een verouderde website gaat de potentiële gast uw feestzaal daarmee associëren. Een gedateerde website = gedateerde feestzaal. Dat is jammer voor u. Hier kunt u zelf iets aan veranderen door een actuele en aantrekkelijke website te laten bouwen.

De visualisatie is voor u, als feestzaal, zeer belangrijk. Eventueel aankomende gasten kunnen op die manier zien wat uw locatie te bieden heeft. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Door op het internet gebruik te maken van een aantrekkelijk gevisualiseerde website prikkelt u uw mogelijke gasten. Een positieve manier van visueel verleiden zal de bezoeker van uw website sneller doen besluiten bij u te reserveren.

Reviews

Een feestzaal zonder reviews op de website? Dat wekt misschien argwaan. Zorg er daarom voor dat op uw website reviews voor gasten zichtbaar zijn. De geïnteresseerde persoon is gevoelig voor de ervaring van eerdere gasten. Reviews geven vertrouwen en kunnen nét dat laatste zetje geven om tot reservering over te gaan.

Controleer uw reviews regelmatig en leer uit de negatieve aspecten die een gast te vertellen heeft. Zorg ervoor dat u reviews blijft ontvangen. De recentste review van een half jaar geleden wordt door velen verkeerd geïnterpreteerd. De vraag zal zijn: “Zijn daar dan al een half jaar geen feesten meer geweest?” Kortom, reviews zijn onmisbaar voor uw feestzaal.

SEO

U heeft er vast al wel eens van gehoord, SEO of zoekmachine optimalisatie. SEO vergroot de vindbaarheid van uw website in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines zijn de belangrijkste kanalen waarmee potentiële gasten zoeken naar een mooie feestlocatie.

Daarnaast kunt u ook nog adverteren op bijvoorbeeld Google. Adverteren op Google geeft onmiddellijk resultaat en u zult direct in de zoekresultaten verschijnen. Als u dit dan ook nog eens combineert met SEO heeft u een nog grotere toename in het zoekverkeer naar uw website en dit zorgt voor een meer aanvragen en leidt tenslotte tot een betere omzet.

Als een bedrijf bovenaan in Google verschijnt is dat nooit te wijten aan toeval. Wie zich niet overgeeft aan hulpmiddelen als SEO dreigt dan ook vergeten te worden.

E-mailmarketing

E-mailmarketing werkt. Een kennismaking, uitnodiging, promotie, nieuwsbrief, aanbieding, … Door gebruikt te maken van e-mailcampagnes houdt u uw prospects en gasten op de hoogte van de nieuwtjes en speciale gelegenheden. De voordelen van deze campagnes zijn denderend voor uw feestzaal:

  • Heel gericht grote groepen bereiken
  • Top-of-mind blijven
  • Gastenbinding door promoties
  • Mogelijkheid om te personaliseren
  • De resultaten zijn perfect meetbaar

Drukwerk

Een mooie brochure, folder, presentatiemap of logo dragen bij aan het imago van uw feestzaal. U gebruikt een brochure of folder om uit te delen, te versturen of om te verdelen op beurzen… Het voordeel van drukwerk is dat mensen het vaak langere tijd bewaren en kunnen doorgeven aan vrienden, kennissen en familie. Een feestzaal dat naast een mooie website kan uitpakken met een stijlvolle folder of sfeervolle brochure toont direct ambitie, passie, stijl en klasse.

Heel vaak worden verschillende media gelijktijdig toegepast om een boodschap tot bij de doelgroep te brengen. Zo kan het interessant zijn om zowel een mailing via e-mail als een mailing via post te versturen.

Categorieën voor Marketingtips voor feestzalen

Kernwoorden voor Marketingtips voor feestzalen

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support