Marketingtips voor hotels: minder afhankelijk van boekingssites - Original Media
Marketingtips voor hotels: minder afhankelijk van boekingssites - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Aan een hotelier moeten we niet vertellen hoe de verhouding tussen hotels en boekingssites is scheefgetrokken. Jaarlijks vloeit een groot gedeelte van de omzet weg naar commissies. Toch zijn er een aantal manieren om het evenwicht gedeeltelijk te herstellen en marketing/kamerdistributie weer in eigen handen te krijgen. In dit artikel willen we u een aantal concrete en bruikbare tips geven om minder afhankelijk te zijn van boekingssites.

Een website die aanzet tot direct reserveren

Dit spreekt voor zich. Uw website moet aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Gasten moeten aangezet worden om zo snel, eenvoudig en veilig direct kunnen boeken via uw website. De mogelijkheid om direct te reserveren moet dus duidelijk zichtbaar zijn door middel van de juiste “call-to-actions”. Het reserveringsproces moet dus zo ‘soepel’ en gebruiksvriendelijk als mogelijk gehouden worden. Potentiële gasten moeten ook de beschikbaarheid van de kamers kunnen zien.

Rate parity en beste prijs garantie op uw website.

Dit is een absolute must. De prijs op uw eigen website mag nooit hoger zijn dan de prijzen en/of aanbiedingen op boekingssites. Anders kunt u directe reserveringen wel vergeten! Vermeldt ook duidelijk een “best price guarantee” op uw website. Dit is een sterke stimulans om rechtstreeks te reserveren.

Biedt een meerwaarde aan uw gasten die rechtstreeks reserveren

Meestal maken boekingssites strenge afspraken over prijzen en kunt u niet nog lagere prijzen aanbieden op uw website. Hier is echter wel evolutie in aan het komen door verscheidene rechtszaken en beslissingen van mededingingsautoriteiten, bijvoorbeeld in Duitsland.

U kunt echter wel op een andere manier een meerwaarde aan gasten geven die direct reserveren zonder afspraken met boekingssites te verbreken. Denk maar bijvoorbeeld aan een welkomstpakket, een bijzonder arrangement of een aantrekkelijke upgrade.

Loyauteitsprogramma

Heeft u veel terugkerende gasten (bijvoorbeeld businessgasten) dan kunt u ook een loyauteitsprogramma invoeren met extra voordelen die niet beschikbaar zijn via boekingssites (bijvoorbeeld gratis parking of upgrades).

Herinvesteer in uw eigen marketing

Het bedrag wat u in commissies uitspaart kunt u gedeeltelijk herinvesteren in uw eigen marketing, door bijvoorbeeld nog meer verbeteringen aan de website aan te brengen, de vindbaarheid te vergroten of andere marketingkanalen op te zetten, zoals bijvoorbeeld sociale media.

Categorieën voor Marketingtips voor hotels: minder afhankelijk van boekingssites

Kernwoorden voor Marketingtips voor hotels: minder afhankelijk van boekingssites

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Voor support, klik hier.

Support