Print en digitaal: tweerichtingsverkeer - Original Media
Print en digitaal: tweerichtingsverkeer - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Wie streeft naar een maximale synergie tussen digitaal en print is verplicht om in twee richtingen te denken: enerzijds van print naar web en anderzijds van web naar print.

Lezers ervaren online media als vluchtig. Onderzoek wijst uit dat de gemiddelde surfer gemiddeld minder dan 30 seconden blijft hangen op een website. Terwijl print dan weer als duurzamer wordt ervaren. Ook komen printadvertenties bijvoorbeeld minder ‘pusherig’, opdringerig over dan digitale advertenties.

Print en digitaal: elk hun eigen troeven

De voordelen van digitale media zijn genoegzaam bekend (snelheid, interactief, filmpjes, viraal gaan, enzovoort). In marketingland worden de troeven van het ‘ouderwetse’ print wat onderbelicht. Maar de cijfers tonen aan dat print qua ROI nog altijd loont. Hieronder enkele aspecten die een belangrijke rol spelen.

Voordelen van printmedia:

Tastbaarheid: magazines, mappen, brochures en andere papieren producten zijn tastbaar. Dit vergroot de aantrekkingskracht omdat de lezer een grotere band ontwikkelt met een product dat hij fysiek kan vastnemen. Ook opvallend is dat advertenties in bladen en kranten door de lezer als minder storend ervaren worden dan digitale advertenties. Mensen installeren ‘Ad Blockers’ op hun laptop en spoelen reclameblokken door tijdens hun favoriete tv-show. Advertenties in printmedia hebben een grotere kans om bekeken én gelezen te worden.

Rust: in drukke tijden wordt even ‘offline’ gaan en rustig een boek, krant, magazine, enz. lezen of doorbladeren ervaren als een rustmoment.

Aandacht: uit onderzoek bij testpanels blijkt dat mensen in staat zijn om teksten op papier aandachtiger te lezen en beter te begrijpen dan digitale tekst. Bij de jeugd is deze factor echter iets minder groot dan bij oudere doelgroepen die heel hun leven met papier vertrouwd zijn geweest.

Offline: om printmedia te raadplegen is geen internet nodig. Hoewel het internet tegenwoordig overal meer en meer beschikbaar is, schakelen mensen steeds vaker bewust even offline. Bijvoorbeeld op vakantie of in het weekend, schakelen ze hun laptop of smartphone tijdelijk uit. Printmedia vormen dan een perfect alternatief om op kwalitatieve wijze de informatiehonger te stillen.

Aandacht: Printmedia hebben bij het doelpubliek een hogere attentiewaarde dan online media. Wanneer mensen printmedia raadplegen zijn ze zelden aan het multitasken. Hun aandacht is dus voor bijna 100% gericht op het printmedium. Terwijl mensen die digitale informatie consumeren vaak net wel uitgebreid multitasken (mail checken, filmpjes kijken, sociale media,…)

Categorieën voor Print en digitaal: tweerichtingsverkeer

Kernwoorden voor Print en digitaal: tweerichtingsverkeer

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support