Voordelen van print in een digitale wereld - Original Media
Voordelen van print in een digitale wereld - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Wie op een slimme traditionele printmedia inzet in zijn marketingstrategie kan daar anno 2017 nog altijd een verschil mee maken. In de grafimediamarkt is er nog altijd een belangrijke rol weggelegd voor brochures, folders, magazines, catalogi en ander drukwerk. De kunst is om te weten hoe (en wanneer) ze verstandig in te zetten naast de digitale communicatietechnologie. Digitaal en print als een contradictie zien is een vergissing: in plaats van ‘vervanging’ van kanalen moet er eerder gedacht worden in termen van ‘versterking’.

Hoewel het totale marktaandeel van de drukwerksector weliswaar (langzaam) lichtjes krimpt, blijft de printmarkt in zijn totaliteit groeien. Enkele cijfers om dit te staven. Het “InfoTrends-rapport ‘Western European Digital Production Printing Applications Forecast” stelde onlangs een top 10 op van snel groeiende applicaties  die tussen 2013 en 2018 het snelst groeien in volume. Tot de kopgroep behoren boeken (+ 16,9%) en magazines (+ 6,1%) . In 2018 neemt direct mail het grootste print volume voor zijn rekening met meer dan 56 miljard A4-afdrukken – een groei van 3,6% sinds 2013. Cijfers om goed over na te denken. Wel is het een feit dat zwart-wit-druk het steeds meer moet afleggen tegen kleurdruk.

Conclusie: ondanks de toenemende digitalisering is ronduit dom om ‘print’ overboord te gooien in een gezonde marketingstrategie. Print is in de communicatiemix onontbeerlijk. Wie als marketeer, ondernemer, reclamebureau of uitgever zijn boodschap bij de juiste doelgroep wil doen inslaan, moet daarbij de juiste mix hanteren en goed beseffen welke voordelen print nog te bieden heeft. Hieronder een paar voorbeelden:

Opvallen

Wie kan uitpakken met een straf staaltje print (mooi magazine, knap vormgegeven folder) springt uit de ban. In deze toenemende digitalisering van marketing, kunt u net opvallen door opvallend en mooi drukwerk te gebruiken.

Dynamisch

Papier biedt enkele voordelen die digitaal (nog) niet kan evenaren. Zo kunt u aantekeningen maken, markeren, opvouwen, tekeningen maken, etc. Onderschat ook niet hoe vaak mensen een foto nemen van een folder, brochure… om vervolgens digitaal te delen!

Doelgroepgericht en sociaal

Wie een quiz wil organiseren, zal beter scoren indien hij bij andere quizzen flyers ronddeelt. Wie op een beurs aan een gerichte doelgroep weldoordachte presentatiemappen kan uitdelen, kan via print ook meer sociaal contact met de klant leggen. Sommige (vaak oudere) doelgroepen zijn digitaal moeilijker te bereiken dan anderen.

De mens is een gewoontedier

Vooral oudere mensen die papier gewend zijn, zullen nog altijd verknocht blijven aan het vertrouwde print. De grootste ‘incentive’ om een papieren krantenabonnement in te ruilen voor een digitale versie is de lagere prijs. Indien mensen de keuze hebben tussen een papier of digitaal product aan dezelfde prijs, kiezen ze voor papier omdat dat meer kwaliteit uitademt. Mail per post wordt vaak beter geopend en gelezen dan de oneindige stroom van e-mails die mensen in hun postvak krijgen.

Print kan duurzaam zijn

Een weliswaar verrassende stelling, maar print op gerecycleerd papier is dikwijls een meer duurzame oplossing. Het is weinig belastend voor het milieu.

Categorieën voor Voordelen van print in een digitale wereld

Kernwoorden voor Voordelen van print in een digitale wereld

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support