5 Tips voor een optimale marketingstrategie voor accountants en belastingconsulenten - Original Media
5 Tips voor een optimale marketingstrategie voor accountants en belastingconsulenten - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

U dacht dat een accountant of belastingconsulent geen reclame hoeft te maken? Dan zal het u verbazen hoeveel klanten u kunt werven met de juiste marketingstrategie.

Unieke website

Het internet is dé weg waarlangs mensen op zoek gaan naar een accountant of belastingconsulent. Een aantrekkelijke en hedendaagse website is vandaag de dag niet meer weg te denken om uw bedrijf positief voor te stellen. Zorg ervoor dat uw website ook geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten zoals een iPad, iPhone of andere smartphones en tablets. Hierdoor heeft uw bezoeker een goede mobiele ervaring.

Uw website is de grondlijn van uw online communicatie. Het zou zonde zijn om veel tijd en geld te investeren in online marketing als uw website niet in orde is. Ook kunt u door gebruik te maken van Google Analytics, exact achterhalen hoeveel bezoekers u heeft gehad, hoeveel tijd ze hebben gespendeerd op uw website en welke pagina’s ze bezocht hebben.

Speel geen verstoppertje

Uw website mag dan wel tiptop in orde zijn, zonder bezoekers bereikt u er weinig mee. SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’. Met een geoptimaliseerde website wordt u gemakkelijker gevonden in Google, het belangrijkste kanaal waarmee mensen actief naar bedrijven zoeken op het internet. Wordt uw dienst niet gevonden op de eerste pagina van Google dan doet u niet meer mee. Tevens kunt u achterhalen via welke zoektermen uw bezoekers op de website terecht zijn gekomen.

Kortom, als een internetgebruiker op zoek gaat naar een accountant in de regio waar u gelegen bent, zult u door middel van de zoekmachineoptimalisatie bovenaan de pagina terechtkomen.

Durf nog verder te gaan

Zichtbaar

Om potentiële cliënten naar uw website te lokken, kunt u ook voor Google AdWords kiezen, dit zijn de advertenties die boven en naast de zoekresultaten verschijnen. Met Adwords staat u direct bovenaan de eerste pagina van Google.

Targeting

Dankzij de opties voor targeting kunt u instellen wanneer uw advertentie wordt getoond en ook bij welke zoekopdrachten uw advertenties niet mogen verschijnen. U heeft dit zelf in de hand. Als de internetgebruiker vervolgens op uw advertentie klikt, betaalt u een kost per klik die verschilt van sector tot sector. Na het klikken op uw advertentie gaat de bezoeker naar uw website.

Stilstaan is achteruitgaan

Sociale media zoals Facebook en Linkedin is niet meer weg te denken de dag van vandaag. Ga mee met de tijd en zet uw bedrijf in de kijker op sociale media. Door gebruik te maken van sociale media vergroot u uw bereik. Door het delen van uw kennis via sociale media kunt u in contact komen met cliënten voordat ze daadwerkelijk van uw diensten gebruik maken. Als u een sociale media kanaal creëert, zorg er dan voor dat u hierop ook actief blijft. Het is niet professioneel als potentiële cliënten u een bericht sturen en er wordt niet op gereageerd.

Adverteren op sociale media

Adverteren via de sociale media is één van de beste manieren om online doelgericht uw doelpubliek te selecteren volgens leeftijd, geslacht, woonplaats of zelfs persoonlijke interesses.

Vermijd vakjargon

Het gebruik van vaktaal is de laatste jaren enorm toegenomen. In welke sector u ook komt, de kans is toch groot dat u als buitenstaander de communicatie niet helemaal begrijpt. Dit is zeker het geval bij professionele dienstverleners als accountants en belastingconsulenten. Met vaktaal is niets mis, maar houd die intern. Benader uw klanten op een gewone en begrijpelijke manier.

 

 

 

 

 

 

Categorieën voor 5 Tips voor een optimale marketingstrategie voor accountants en belastingconsulenten

Kernwoorden voor 5 Tips voor een optimale marketingstrategie voor accountants en belastingconsulenten

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Voor support, klik hier.

Support