E-mail-marketing: hoe verhoogt u de openingsratio en clicks? - Original Media
E-mail-marketing: hoe verhoogt u de openingsratio en clicks? - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Veel bedrijven investeren veel tijd en moeite in een fantastische nieuwsbrief of online magazine. Maar wat schiet u daarmee op als het amper gelezen wordt door de doelgroep? Ervoor zorgen dat uw abonnees uw e-zine/nieuwsbrief lezen is niet zo eenvoudig. Veel nieuwsbrieven en e-zines worden genegeerd of belanden in de spam. De openingsratio of ‘open rate’ (het percentage van mails dat geopend wordt) proberen te verhogen, loont daarom zeer de moeite. Gemiddeld schommelt de ‘open rate’ van nieuwsbrieven/e-zines tussen de 25 en de 35 procent. Maar mits u de juiste strategieën gebruikt, kunt u dat percentage stevig opkrikken. Hieronder enkele bondige tips:

Filter

Niet iedereen die geabonneerd is op uw nieuwsbrief is even geïnteresseerd. Veel hangt af van hoe ze abonnee geworden zijn van uw mailing en in welke mate ze tot de doelgroep behoren. Veel surfers schrijven zich zonder veel nadenken in voor allerlei nieuwsbrieven. Zorg daarom dat de inschrijvingsmodule zeer duidelijke informatie geeft over de inhoud van de nieuwsbrief en voor wie en waarom de nieuwsbrief interessant is. Op die manier weten de abonnees exact wat ze mogen verwachten en zult u vooral lezers die perfect in uw doelgroep passen aanspreken om zich in te schrijven.

Verzend uw mail op het juiste tijdstip

Uit alle simulaties blijkt dat de dag en het tijdstip waarop een mail verstuurd wordt, een grote impact hebben op de open-rate. Weekend vs. weekdag. Kantooruren vs. niet-kantooruren. Vroeg in de ochtend vs. laat op de middag. Allemaal factoren die een invloed hebben. Maar het is geen exacte wetenschap. Tuinaannemers zullen bvb. in de namiddag buiten in de tuin werken terwijl ze in de ochtend achter hun pc zitten. Begrafenisondernemers zijn s’ ochtends dan weer veelal niet bereikbaar. Per doelgroep zijn er enorme verschillen. Daarom is het raadzaam om te experimenten met verschillende uren en tijdstippen om zicht te krijgen op open-rate.

Verzin een prikkelende onderwerpregel

Het spreekt voor zich dat een mail met een saai onderwerp minder geopend zal worden dan een mail met een onderwerpregel die erin slaagt om de nieuwsgierigheid van de abonnee te prikkelen. Uit onderzoek blijkt dat ontvangers op een fractie van een seconde beoordelen of ze het de moeite waard vinden om een mail te openen of niet. Prikkel de nieuwsgierigheid van de lezer, laat duidelijk zien wat de ontvanger kan ‘winnen’ bij het lezen van de mail, wees origineel en vermijd dat de mail te ‘spamachtig’ overkomt.

Stuur via een betrouwbaar e-mailadres

Een herkenbaar e-mailadres straalt meer vertrouwen uit dan een nietszeggend e-mailadres. Bij sommige e-mailclients is de afzender van het e-mailadres zichtbaar, maar bij veel e-mailclients is dit niet het geval. Ontvangers staan positiever tegenover e-mailadressen waaraan ze de afzender kunnen herkennen. Gebruik daarom bij voorkeur uw bedrijfsnaam of een andere herkenbare naam in de mailaccount waarmee u de nieuwsbrief wil versturen.

Maak de essentie direct duidelijk

Val met de deur in huis zodat de ontvangers in één oogopslag de essentie vatten en weten waarover het gaat. Dit vergroot de kans dat ze de e-mail daadwerkelijk zullen openen. Bij veel e-mailprogramma’s zoals Outlook zien de gebruikers een korte ‘preview’ van de e-mail nog voor ze de mail opengeklikt hebben. Daarom is het cruciaal om de belangrijke en relevantie informatie bovenaan in uw e-mail te zetten (omgekeerde piramideprincipe). Als de ontvangers meteen een duidelijke boodschap te zien krijgen, vergroot dat de kans dat ze de e-mail zullen openen en lezen.

Categorieën voor E-mail-marketing: hoe verhoogt u de openingsratio en clicks?

Kernwoorden voor E-mail-marketing: hoe verhoogt u de openingsratio en clicks?

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support