Help, mijn website wordt niet gevonden in Google! - Original Media
Help, mijn website wordt niet gevonden in Google! - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Gevonden worden in Google

U heeft ongetwijfeld al eens uw product, dienst of soort bedrijf proberen te ‘googelen’. Misschien stond u niet helemaal bovenaan of erger nog: pas op de tweede of derde pagina…. Wordt uw website niet goed gevonden in Google dan heeft dat meestal meerdere oorzaken. Er zijn namelijk talloze factoren (meer dan 200!) die een impact uitoefenen op het feit hoe hoog een website komt te staan op de pagina’s van Google. Relevantie, aantal links, taalgebruik, unieke content, … Een website die niet wordt gevonden in Google scoort simpelweg niet goed genoeg op die door Google gehanteerde criteria.

Hoe Google websites rangschikt

Google rangschikt en categoriseert uw website (onder andere) op basis van de termen die op uw website gebruikt worden. Zo worden onder meer de paginatitel(s), de links (URL’s) naar de pagina en de beschrijving (de ‘meta description’) in rekening genomen door Google. Wat dat betreft komt het er in grote mate op aan om de juiste termen (veelvuldig) te gebruiken op de website en in de titels en omschrijvingen. Om te achterhalen wat de populairste zoekwoorden zijn die mensen gebruiken om naar bepaalde specifieke producten, diensten, soorten bedrijven, te speuren, kan het raadzaam zijn een zoekwoordenonderzoek te laten uitvoeren.

Wat doen om gevonden te worden in Google

Ieder bedrijf dat bezig is met zijn online imago streeft er uiteraard naar om bovenaan te komen staan in Google. De concurrentie is daardoor enorm. Om niet te zeggen moordend. Vergelijk het met een wedstrijd met duizenden deelnemers waarin slechts enkelen een medaille (de top drie in Google) kunnen halen. Gelukkig bestaat er ‘legale doping’ om hoger te finishen in de race.

SEO: de sleutel om gevonden te worden in Google

Het goede nieuws is dat er heel wat technieken bestaan om uw website hoger te laten scoren in zoekmachines zoals Google en zo de concurrentie een streepje voor te zijn. De overkoepelende term die voor dit fenomeen gebruikt wordt, is ‘Search Engine Optimalisation’, of in het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Als een bedrijf bovenaan in Google verschijnt is dat nooit te wijten aan toeval. Integendeel: er schuilt een complexe, veelzijdige strategie achter waarbij alle parameters die in Google in rekening genomen worden zo goed mogelijk geoptimaliseerd worden (SEO!). Momenteel zijn ongeveer 11% van de Belgische websites ‘geoptimaliseerd’ via SEO. Maar het aantal groeit de laatste jaren enorm. Wie niet mee op de SEO-kar springt, dreigt dan ook ondergesneeuwd te geraken. Kortom, voor een ambitieuze website is SEO anno 2016 bijna een must.

Original Media toonaangevend in SEO

Bedrijven zoals Original Media die gespecialiseerd zijn in SEO maken gebruik van de modernste technieken (linkbuilding, landingspagina’s creëren, zoekwoordenonderzoek) om websites ‘omhoog’ te stuwen in Google. Meestal tot grote tevredenheid van de klant, want de resultaten zijn navenant! Websites die gemakkelijk gevonden worden in Google, zien hun bezoekersaantal exponentieel toenemen.

Categorieën voor Help, mijn website wordt niet gevonden in Google!

Kernwoorden voor Help, mijn website wordt niet gevonden in Google!

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Voor support, klik hier.

Support