Het belang van huisstijl - Original Media
Het belang van huisstijl - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Bedrijven en organisaties staan er vaak niet (genoeg) bij stil hoe belangrijk een herkenbare, heldere en consequente huisstijl is. Een weldoordachte huisstijl geeft uw bedrijf of organisatie de juiste uitstraling en herkenbaarheid. Een huisstijl wordt opgebouwd uit volgende componenten: beeldmerk, woordmerk, typografie, kenmerkende vormen, kleur.

Best practices:

Even duidelijk maken aan de hand van enkele geslaagde voorbeelden.

  • Woordmerk: bol.com.
  • Beeldmerk: het Apple-embleem
  • Typografie: het herkenbare lettertype van Coca Cola
  • Kleur: de blauw-witte kleur van Albert Heijn
  • Vormen: de drie strepen van Adidas

Niet al deze vijf componenten moeten alle vijf tegelijkertijd ‘in the picture’ staan. Eentje kan al volstaan om ‘herkenning’ op te roepen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘swoosh’ van Nike.

Image branding

Wie aan image branding wil doen, moet eerst en vooral zijn huisstijl op orde hebben. Met een herkenbare huisstijl vergroot u de naamsbekendheid van de organisatie en onderscheidt u zich van de concurrenten. Investeren in een huisstijl is belangrijk. Want huisstijl is namelijk overal: op de website, de sociale media, in het bedrijf zelf, het kaartje van de zaakvoerder, enzovoort. Het weerspiegelt waar het bedrijf voor staat. Een opvallende huisstijl helpt als u als bedrijf/organisatie een bepaalde indruk of beeld wil nalaten bij uw doelgroep of klanten.

Corporate identity

De zogenaamde ‘corporate identity’, om er een Engelse term tegenaan te gooien, kan zich enkel ontwikkelen als het bedrijf zijn eigen unieke karakteristieken kan overbrengen. De huisstijl kan een belangrijk puzzelstukje zijn in de corporate identity. Een goede huisstijl, draagt kernwaarden uit waarin de doelgroep zich herkent en belichaamt de communicatie en gedrag van de organisatie. Voldoende redenen om werk te maken van een geslaagde huisstijl!

Categorieën voor Het belang van huisstijl

Kernwoorden voor Het belang van huisstijl

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support