5 marketingtips voor de beautysector - Original Media
5 marketingtips voor de beautysector - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Een schoonheidsinstituut is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Een voordeel voor de klant maar u, als ondernemer, krijgt er alleen maar meer concurrentie bij. Het is daarom enorm belangrijk dat u uzelf kunt onderscheiden van uw concurrenten.
Wilt u het verschil maken? Hanteer dan zeker deze 5 marketingtips!

Beautiful Website

De belangrijkste stap naar uw online succes is een professionele en mooie website. Zeker in uw sector is het heel belangrijk om een hedendaagse en aantrekkelijke website te hebben. Een website is de online etalage van uw schoonheidsinstituut en zeker een niet te verwaarlozen aspect. Het internet is namelijk dé weg waarlangs potentiële klanten op zoek gaan naar een salon.

Indien uw website niet voldoet aan de eisen van tegenwoordig krijgt u via Google niet voldoende bezoekers naar uw website. Het gevolg is dat uw reservaties ook niet gegarandeerd zijn.

Vindbaarheid op Google

Zoals u al weet bent u niet alleen in de schoonheidssector. Iemand die op zoek is naar een schoonheidsinstituut maakt tegenwoordig eerst gebruik van het internet. Wordt uw salon niet gevonden op de eerste pagina van een zoekmachine dan doet u niet meer mee.

De meest bekende techniek is SEO (Search Engine Optimization). Door middel van SEO wordt uw salon goed gevonden door zoekmachines. Tevens kunt u ook gebruik maken van Google AdWords. Dit zijn de advertenties die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Met Google AdWords kunt u uw doelgroep specifiek selecteren, zo kunt u bijvoorbeeld uw advertentie enkel tonen bij de zoekopdracht (“microdermabrasie Hasselt” of “gelaatsverzorging Antwerpen), ….

What’s My Name

Naamsbekendheid is de eerste stap om uw salon, producten of diensten succesvol aan de man te brengen. De uitstraling van uw salon is heel belangrijk. Met uitstraling wordt bedoeld hoe u naar buiten treedt met wat u te bieden heeft. Heeft u een in het oog springende website, visitekaartje, afsprakenkaartje, cadeaubon, flyer…? Uw huisstijl moet eenduidig zijn zodat u professioneel en vertrouwd overkomt.

Organiseer Workshops

Laat uw klanten en potentiële klanten kennis maken met uw producten en uw diensten. U kunt dit doen door leuke workshops te houden in uw salon. U kunt tijdens een workshop uw producten tonen en laten zien hoe u te werk gaat. Door workshops te organiseren creëert u automatisch ook meer naamsbekendheid. Tevens kunt u ook staaltjes meegeven van producten die u gebruikt.

Sociale media

Voor de eerste keer een zuurstofbehandeling laten uitvoeren of permanente make-up laten aanbrengen? Veel vrouwen zijn er bang voor. Wat als het fout gaat? Kunt u dat wel goed? Dat zijn vragen die u kunt beantwoorden met behulp van bijvoorbeeld Youtube of Facebook. U kunt tutorials plaatsen of uw kwaliteiten tonen door foto’s te delen van wat u allemaal te bieden heeft.

Door uw bedrijf te promoten via Sociale media bereikt u een hele grote doelgroep. Personen kunnen uw pagina liken en op de hoogte blijven van uw acties, aanbiedingen en ontwikkelingen rondom uw salon. Facebook telt maar liefst 1,49 biljoen leden, de kans is dus zeer groot dat ook uw klanten én potentiële klanten hier veel tijd op vertoeven.

Categorieën voor 5 marketingtips voor de beautysector

Kernwoorden voor 5 marketingtips voor de beautysector

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support