De relevantie van print media - Original Media
De relevantie van print media - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Synergie tussen offline en online media

Hoe kunnen printmedia (folders, brochures, presentatiemappen, brochures, folders, magazines, flyers, affiches) en digitale media (webdesign, sociale media, e-mail) elkaar op optimale wijze versterken? Dat is een vraag die ieder bedrijf zich zou moeten stellen in tijden waarin ‘crossmediaal’ het modewoord is in marketingcommunicatie. Inzetten op verschillende communicatiekanalen, offline en online, is de boodschap.

Communiceer doelgroepgericht

Het spreekt voor zich dat bij iedere vorm van communicatie het juiste communicatiekanaal aangewend moet worden. Soms is dat een tweet, soms een website, soms een brochure met mooie foto’s. Maar heel vaak worden verschillende media tegelijkertijd ingeschakeld om een boodschap tot bij de doelgroep te brengen. Zo kan het interessant zijn om zowel een mailing via e-mail (online marketing) als een mailing via post (offline marketing) te versturen. Het aantal en de soort reacties van de geadresseerden zal u in ieder geval veel leren over op welke mailing de meeste respons komt.

Communiceer traag en snel

Snelle digitale media als Twitter lenen zich uitstekend om snelle informatie te verspreiden en in te spelen op de actualiteit. Terwijl de ’trage, traditionele’ offline media dan weer geschikter zijn om langere, genuanceerdere boodschappen over te brengen. Wie een nieuw automodel, technologisch product, keukentoestel,… in de markt wil zetten, zal enerzijds moeten uitpakken met een ‘cool’ digitaal filmpje /website of andere prikkelende digitale teaser en anderzijds met een informatieve persmap en een presentatiemap op bijvoorbeeld beurzen. De doelgroep wordt ‘getriggerd’ via een snelle, prikkelende en flashy digitale campagne. De geïnteresseerden die vervolgens meer informatie willen verkrijgen via beurzen, persvoorstellingen, kunnen vervolgens op hun wenken bediend worden met een weldoordachte pers- en presentatiemap, brochure, enz. Op die manier zijn digitaal en print perfect complementair en kan er gecommuniceerd aan verschillende snelheden met voldoende variatie.

Eén ding is hierbij steeds van belang: de inhoud moet altijd simpel, helder en duidelijk zijn. Op maat van het doelpubliek. Zowel digitaal als in print is en blijft goede, goed gedoseerde en aangepaste content van primordiaal belang.

Categorieën voor De relevantie van print media

Kernwoorden voor De relevantie van print media

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support