De voordelen van een mobiele website - Original Media
De voordelen van een mobiele website - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Wat is een mobiele website?

Een mobiele website onderscheidt zich van een normale website doordat die is aangepast aan het gebruik op een mobiel apparaat (smartphone, tablet,…). Een belangrijk punt is dat de weergave van de website wordt aangepast om ideaal tot zijn recht te komen op een kleiner smartphonescherm. De veelal overbodige grafische elementen van de klassieke website (die voor vervelende laadvertragingen zorgen) worden tot een minimum beperkt zodat de website snel kan openen.

Met mobiele websites breidt u uw digitale bereik gevoelig uit.

Waarom een mobiele website?

Hoewel het aantal mobiele surfers jaar na jaar blijft toenemen, bestaat bij veel bedrijven nog een zekere drempelvrees om eindelijk eens werk te maken van een degelijke tablet- en smartphonevriendelijke website. De voordelen liggen nochtans voor de hand.

Voordelen van mobiele websites

Groter bereik: de exponentiële groei van mobiele surfers zal zich blijven doorzetten. Nu al surfen er meer mensen via mobiele apparaten zoals tablets en smartphones dan via de klassieke desktops en laptops. Om uw digitale bereik op peil te houden en in het beste geval uit te breiden kunt u dus maar beter meteen mee zijn door te investeren in een smartphone- en tabletvriendelijke mobiele website.

Betere vindbaarheid in Google: in tijden waarin SEO (search engine optimalisation) een steeds belangrijke plaats inneemt, is het van primordiaal belang om te maken dat je op de enorm belangrijke ‘first page’ van Google terechtkomt. Mobiele websites komen beter uit de verf in de zoekresultaten van Google. Doordat alle gebruikers op één en dezelfde website terechtkomen, stijgen de bezoekersstatistieken automatisch. En laat net dat een belangrijk SEO-criterium zijn om hoog in de Google-index terecht te komen.

Onderhoudsvriendelijk: het kost veel minder tijd en energie om een één enkele website te onderhouden en te beheren dan om zich met verschillende websites te bezig te houden. Laat staan om telkens de nodige updates te installeren. Ook heeft een mobiele website weinig onderhoud nodig in vergelijking met een app of een traditionele website die aangepast moet.

Lage ontwikkelingskosten: een efficiënte mobiele website ontwikkelen, die bij voorkeur voorzien is van responsive design, neemt veel minder tijd in beslag dan een extra zogenaamde stand alone mobiele website te maken of een mobiele app. Lees er meer over in onze blogpost “Mobiele apps vs. mobiele sites”.

Minder scrollen: het lijkt op het eerste zicht een futiliteit, maar het is tamelijk revolutionair: bij een goed gemaakte mobiele website met responsive design is het overbodig om nog horizontaal te scrollen. De automatische aanpassing van de pagina’s zorgt voor een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk geheel. Zonder dat je nog eindeloos naar beneden hoeft te scrollen om alles te zien.

Betere leesbaarheid: dankzij de gebruiksvriendelijke buttons, die groot genoeg zijn (en daardoor uitermate geschikt voor  tablets en kleine smartphoneschermen) kan de gebruiker vlot door de mobiele website navigeren. Het tijdrovende inzoomen en scrollen hoort zo tot het verleden.

Goed voor het imago: het spreekt voor zich dat u met een mobiele website die responsive is, een groter doelpubliek kunt bereiken en een betere indruk op de klant zult nalaten. Doordat uw website op alle digitale apparaten even zichtbaar en gebruiksvriendelijk overkomt, kunnen mensen ook veel eenvoudiger je website delen met andere gebruikers.

Conclusie

De conclusie ligt voor de hand: gezien de vele voordelen is investeren in een moderne mobiele website niet alleen nuttig, maar ook broodnodig om online te blijven meespelen. Het is een kleine investering die een enorme ‘return on investment’ oplevert. In deze blogpost vindt u nog meer redenen waarom een mobiele website bij een mobiele strategie hoort.

Heeft u interesse of vragen? Neem contact met ons op!

Categorieën voor De voordelen van een mobiele website

Kernwoorden voor De voordelen van een mobiele website

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support