Waarom een mobiele website? - Original Media
Waarom een mobiele website? - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Het belang van een mobiele website

Gezien het belang van een website voor een KMO lijkt het logisch om er voor te zorgen dat deze ook geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten zoals een iPad, iPhone of andere smartphones of tablets. Toch is het verbazingwekkend om te zien hoeveel websites nog steeds niet geoptimaliseerd zijn om een goede mobiele ervaring aan hun bezoekers aan te bieden. Een mobiele website heeft erg veel voordelen. Lees er hier meer over.

Redenen waarom uw bedrijf een mobiele website nodig heeft

Opkomst van de smartphones: Smartphones zijn de afgelopen jaren erg betaalbaar geworden. Daarom heeft bijna iedereen vandaag de dag een smartphone. Gezien deze apparaten toelaten om online te browsen is het logisch om hier aan tegemoet te komen en een mobiele website te laten maken.

Populariteit van mobiel internet: Volgens onderzoek van de FOD Economie maakt momenteel immers 57,5 procent van de Belgische bevolking gebruik van mobiel internet (cijfers van 2015). De helft van deze gebruikers gaat op zijn minst een keer per dag online met hun smartphone. In deze cijfers is geen rekening gehouden met tablets zoals iPads. Hier liggen dus enorm veel kansen voor bedrijven.

Geef uw prospects niet weg aan de concurrentie: Veel internetgebruikers browsen het internet af op verloren moment, terwijl ze ergens wachten of tussen afspraken. Als uw website niet fatsoenlijk werkt worden deze gebruikers snel gefrustreerd en zullen snel terecht komen bij een concurrent waar zij wel gebruiksvriendelijk op de website kunnen surfen.

SEO: Het hebben van een mobiele vriendelijke website helpt ook voor de zoekmachineoptimalisatie van uw website omdat het de rankings verbeterd op zoekmachines zoals Google die de voorkeur geven aan voor mobiel geoptimaliseerde websites.

Compatibel met alle platformen, in tegenstelling tot mobiele apps: Voor een KMO is een mobiele website over het algemeen de beste keuze. Het alternatief voor mobiele vriendelijke site is het laten maken van een app met soortgelijke functies. Dit is echter een zeer tijdrovend proces en bovendien erg duur. Ook moeten er verschillende apps gemaakt worden voor alle verschillende platformen. Ook moet u prospects zien te overtuigen om u app te installeren. Uw bereik is dus veel kleiner. Lees er meer over in onze blogpost “Mobiele websites versus apps”.

Hoe weet ik of mijn website geschikt is voor mobiel?

  • Laad deze in minder dan 3 seconden bij een goede internetverbinding?
  • Is de inhoud gemakkelijk te lezen?
  • Is het gemakkelijk om te navigeren?
  • Is het een website waar u tijd zou doorbrengen als deze niet van u was?

U kunt ook een handige online tool gebruiken van Google om dit te testen:

 

Mobielvriendelijke test van uw website

Categorieën voor Waarom een mobiele website?

Kernwoorden voor Waarom een mobiele website?

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support