Vermijd volgende fouten bij e-mailmarketing - Original Media
Vermijd volgende fouten bij e-mailmarketing - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Hoewel e-mailmarketing steeds vaker ingezet wordt, blijven marketeers steeds dezelfde fouten maken waardoor e-mails compleet hun effect missen. Veelal falen e-mailmarketingcampagnes omdat er fouten gemaakt worden die heel eenvoudig vermeden kunnen worden. En dat is doodjammer. Want wie niet in de vele valkuilen trapt en vooraf goed nadenkt over een e-mailmarketingcampagne, kan op een efficiënte en goedkope manier op lange termijn succes uitbouwen. Hier een top vijf van e-mailmarketingblunders:

Veel gemaakte fouten bij e-mailmarketing:

Geen rekening houden met de spamwetgeving

In de eerste plaats is het belangrijk om te voldoen aan de wettelijke voorwaarden. Zo is het verplicht (!) om een mogelijkheid tot uitschrijven te voorzien. Ook over spammen zijn er een aantal wettelijke bepalingen die u beter eerst grondig naleest voor u een e-mailmarketingcampagne opzet. Hou er ook rekening mee dat het versturen van ongevraagde e-mails een grote imagoschade kan veroorzaken voor uw organisatie of bedrijf.

Onpersoonlijke aanspreking

Heel veel e-mailcampagnes zijn onpersoonlijk en vaag waardoor mensen zich een nummertje voelen. Spreek de ontvanger van uw e-mail persoonlijk aan. Mensen vinden het irritant om benaderd te worden met ‘Beste’,    (grote leegte)

Het is een koud kunstje om e-mails te personaliseren op basis van een klantendatabase. Mensen vinden het veel aangenamer om persoonlijk met hun naam aangesproken te worden dan met ‘Beste’ of ‘Geachte’. Ook zal de e-mail minder ‘spammerig’ overkomen op die manier.

Mobiel over het hoofd zien

In 2017 checken mensen hun e-mail veelal op hun smartphone in plaats van op hun pc of laptop. Mobiel internet is geen toekomstmuziek meer, het is simpelweg de norm. Zorg daarom dat uw e-mailmarketingcampagne perfect geoptimaliseerd is om goed gelezen te kunnen worden op mobiele apparaten zoals smartphones. Responsive designs is een vereiste. Onderzoek toont dat de clicks spectaculair stijgen als u ‘smartphonevriendelijke’ e-mails (responsive design!) uitstuurt.

Ondoordacht e-maillijsten aankopen

Ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. Wat te mooi is om waar te zijn is meestal ook te mooi om waar te zijn. E-mailmarketing werkt alleen maar als u gericht een relevante boodschap bij het juiste publiek krijgt. Het heeft geen zin om met een hagelgeweer in wilde weg rond te schieten. Met één welgemikte kogel schiet u in het geval van e-mailmarketing vaker raak. Als u grote lijsten aankoopt, komen uw mails veelal terecht bij een grote groep mensen die totaal geen link hebben met uw organisatie en die niet gevraagd hebben om e-mails. Niet effectief, vaak complete geldverspilling en slecht voor het imago.

Vergeten te testen

Als u naar duizenden ontvangers een e-mail wil uitsturen, kunt u maar beter eerst een paar grondige testjes doen. Dat kan u een hoop problemen besparen. Kijk na of de (doorklik)links en de grafische elementen werken en duidelijk zichtbaar zijn en zorg dat er geen taalfouten (bron van ergernis bij veel ontvangers) in de e-mail staan. Check vooraf grondig de verzendlijst. Pols ook vooraf bij een testpubliekje wat mensen van uw mailing nieuwsbrief vinden. Feedback kan nuttig zijn.

Categorieën voor Vermijd volgende fouten bij e-mailmarketing

Kernwoorden voor Vermijd volgende fouten bij e-mailmarketing

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support