Waarom eenvoudige websites leiden tot betere SEO - Original Media
Waarom eenvoudige websites leiden tot betere SEO - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Eerder dit jaar werd ontdekt dat Google enorme problemen had om de website van Apple te crawlen en, als gevolg daarvan, waren directe links naar apps niet meer te zien in de resultaten. De dagen erna zagen veel vingerwijzen en wederzijdse beschuldigingen tussen Apple en Google. Een paar dagen erna bleken deze problemen opgelost. Moge dit een waarschuwing zijn! We zien ons nog niet naar Google bellen als onze websites niet meer gecrawled worden. Trouwens, vergeet nooit dat Google met twee maten mag meten omdat het een bedrijf is, geen instantie! Grote spelers krijgen dus meer.

Op meer dan één gelegenheid heb ik gesproken met site-eigenaren en potentiële klanten die graag de nieuwste, meest recente, glanzende website speelgoed technologie in hun website zouden willen integreren. We denken dat een enorme boost aan zoekmachineoptimalisatie zal geven. Maar de simpele en harde waarheid is dat het internet gewoon niet werkt op die manier, en waarschijnlijk ook nooit zal doen. Ik heb hier voorbeelden gezien van SEO Audits op websites van prospects en klanten. Presentatie en display-technologie is veel sneller dan het vermogen van Google’s om deze nieuwe technologieën te doorzoeken en te begrijpen – jammer genoeg!

Het echte probleem is afkomstig van Google’s speciale behandeling van de grote merken. Inmiddels al een hele tijd geleden veranderde Google de manier waarop ze geblokkeerde URL’s vertoonden: Google toont nu de URL, maar niet de inhoud. Deze niet-intuïtieve implementatie was het resultaat van websites als Metallica en Nissan die de Google spiders blokkeerden, en Google wou geen slechte resultaten leveren aan zoekers. We begrijpen het standpunt van Google, maar dit bemoeilijkt aanzienlijk het proces dat u moet doorlopen om daadwerkelijk een pagina te blokkeren die u niet wilt zien in de zoekresultaten van Google. Wanneer Google aanpassingen maakt aan zijn algoritme om de eigenaardigheden van Apple’s IT-afdeling tegemoet te komen, is dit een buitengewoon slecht precedent. In de toekomst zullen anderen deze fouten herhalen, maar niet elk bedrijf is bekend genoeg of heeft voldoende zichtbaarheid op sociale media om Google zo ver te krijgen om te zeggen:

We brengen het in orde

Let op – We gaan nu niet iedereen aanbevelen om een sprong achteruit te nemen en een ontwerp te omarmen wat iets weg heeft van Craigslist, of een Gouden Gids, maar we gaan ook niet adviseren om het nieuwste van het nieuwste in uw website te bouwen enkel en alleen omdat het nieuw is. Wilt u eens lekker experimenteren en eens stevig laten programmeren, laat het doen met de niet-essentiële gedeeltes van de website (zoals Apple dus deed)! In essentie is dit het oude probleem van het ‘ontwikkelaars vs gebruikers’-debat, waar ontwikkelaars de zakelijke kant laten denken dat ze dit ECHT nodig hebben om de website te verbeteren, de zakelijke mensen maar ja zeggen om niet dom te lijken en uw consument u niet meer terugvindt!

Categorieën voor Waarom eenvoudige websites leiden tot betere SEO

Kernwoorden voor Waarom eenvoudige websites leiden tot betere SEO

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support