Zoekwoordenonderzoek en zoekwoordenanalyse - Original Media
Zoekwoordenonderzoek en zoekwoordenanalyse - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Wie op een efficiënte manier aan SEO (search engine optimalisation of zoekmachineoptimalisatie) wil doen, kan maar beter beginnen bij het begin, en dat is een grondig zoekwoordenonderzoek!

Dagelijks typen mensen miljoenen zoekwoorden in zoekmachines zoals Google. Welke termen of zoekwoorden u ingeeft, bepalen in grote mate op welke websites u (uiteindelijk) terechtkomt. Wie wil dat de zoekers op een specifieke website belanden, moet eerst en vooral goed begrijpen welke zoekwoorden mensen het vaakst gebruiken. Het tweede aspect, de algoritmes die Google toepast om website te ranken, is minstens even belangrijk.

De algoritmes van Google ontcijferen is een complexe bezigheid. Maar menselijk zoekgedrag in Google bestuderen is kinderspel. Achterhalen welke zoekwoorden gebruikt gebruikt worden door potentiële bezoekers van u website, kunt u vrij eenvoudig via de Google Adwords Key Word Planner (tot 2013 heette dit de Google Keyword Tool). Met deze tool kunt u een handig overzicht krijgen van welke woorden het vaakst ingegeven worden in Google. Bovendien genereert de Google Adwords Key Word Planner automatisch extra suggesties op basis van de ingegeven zoekwoorden. U kunt niet alleen achterhalen hoeveel ’traffic’ (verkeer) één bepaald zoekwoord heeft, maar ook zoekwoorden met elkaar vergelijken, zien welke combinaties van zoekwoorden vaak gebruikt worden enz. Kortom: inzicht krijgen in het zoekgedrag van de potentiële bezoekers van uw website. Om gebruik te maken van de Google Adwords Key Word Planner heeft ueen Google Account nodig.

Een voorbeeld

Begrafenisondernemer Ceuppens uit Wuustwezel wil achterhalen hoe mensen op zoek gaan naar een begrafenisondernemer in de buurt van Wuustwezel. Hoe komen mensen die zoeken naar een begrafenisondernemer in Wuustwezel op zijn website terecht? Op welke zoektermen ‘googelen’ ze? Interessante zoektermen zijn bijvoorbeeld: begrafenisondernemer Wuustwezel, uitvaartdienst Wuustwezel, uitvaarten Wuustwezel, begrafenisdiensten Wuustwezel, enz. Als begrafenisondernemer Ceuppens vervolgens een website wil (laten) maken die hoog scoort in Google kan hij vervolgens met die informatie in het achterhoofd aan de slag om zijn zoekmachineoptimalisatie of SEO (search engine optimalisation) hierop toe te spitsen.

Categorieën voor Zoekwoordenonderzoek en zoekwoordenanalyse

Kernwoorden voor Zoekwoordenonderzoek en zoekwoordenanalyse

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Voor support, klik hier.

Support