Hotelfotografie: uw gasten verleiden - Original Media
Hotelfotografie: uw gasten verleiden - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Wie (meestal via het internet) een hotelkamer boekt, baseert zijn/haar oordeel voor een groot deel op de foto’s van het hotel dat hij/zij te zien krijgt. Niemand beweert dat men van een hotel met twee sterren een vijfsterrenhotel maakt door betere foto’s. Maar een tweesterrenhotel met vijfsterrenfoto’s, zal een ongelofelijke boost krijgen. Het omgekeerde is nog meer waar. Een vijfsterrenhotel met minderwaardige foto’s, kan het gewoon schudden. Dit even om het belang van degelijke hotelfotografie te onderstrepen.

Liefde op het eerste zicht

De kosten en energie die u steekt in hoogstaande hotelfotografie krijgt u dubbel en dik terugverdiend door een stijging van het aantal boekingen. Net zoals bij pakweg datingsites baseren mensen hun eerste oordeel op uiterlijk en foto’s. Potentiële gasten laten zich in hun keuze uiteindelijk (in eerste instantie) meer leiden door foto’s dan door harde informatie. Wie geen goede foto’s heeft, verliest de potentiële gast nog voor hij/zij de hotelsite een paar seconden heeft bekeken.

Immense concurrentiestrijd

Wereldvermaarde marketingspecialisten zoals Nicolas Fissendijis hameren erop dat op het vlak met professionele hotelfotografie een gigantisch verschil kan worden gemaakt. Moderne hotelwebsites met grote, scherpe, fullscreen foto’s kunnen zich onderscheiden van de massa in tijden waarin Booking.com de scepter zwaait.

Booking.com

In november nog lanceerde Booking.com een nieuwe versie van de website. De grootste verandering was dat er meer aandacht wordt besteed aan de plaats die grote, fullscreen foto’s krijgen. Op het enige punt waar Booking.com achterliep ten opzichte van hotels, namelijk visuele presentatie van de hotelervaring, pakken ze nu weer een voorsprong op hotels die gedateerde, ouderwetse, op tekst gebaseerde, websites hebben.”Hotels hier lopen qua visuele presentatie echt achter op het buitenland, waar hotels wel investeren in fotografie. Te veel hoteliers denken dat hun buurman, als hobbyfotograaf, ook prima foto’s kan maken. Het ziet er vaak niet uit”, sprak marketingexpert Fissendijis in de media duidelijk taal. Zijn advies: “Werken met gespecialiseerde hotelfotografen die weten hoe ze de hotelervaring visueel moeten presenteren. Het is echt een vak apart. Als je je product serieus neemt en er trots op bent, dan moet je het ook professioneel presenteren”, zei de expert in verschillende vakbladen en websites zoals magic eye studio. “Nog altijd overheerst het idee dat online ‘wel even in elkaar gedraaid’ kan worden, waar voor papieren uitingen wél professionele foto’s worden gemaakt. Een misrekening!”

Tips and tricks

Intussen bent u wel overtuigd van het belang van kwalitatief hoogstaande hotelfotografie. Hier nog enkele extra tips:

  • Voor hotelfotografie gelden op vele vlakken dezelfde wetten als voor interieurfotografie. Lees daarom zeker het blogbericht ‘Tips voor interieurfotografie‘.
  • Fotografeer de ruimte, niet de inboedel. Gasten huren tenslotte vooral de ruimte.
  • Creëer ruimte. Hoe groter een kamer lijkt, hoe beter. Zoals de meeste hoteliers wel weten, hechten mensen héél veel belang aan een ruime slaapkamer. Een groothoekobjectief gebruiken kan wonderen verrichten.
  • Neem een ervaren hotelfotograaf onder de arm en geef hem/haar een zeer uitgebreide briefing over wat er exact verwacht wordt. Zorg dat de fotograaf ook de tijd en vrijheid krijgt om zelf op zoek te gaan naar mooie beelden. Laat desnoods twee verschillende fotografen hotelfoto’s komen nemen en kies van beiden de beste foto’s.
  • Speel je sterke punten uit. Ieder hotel heeft wel een opvallend object of herkenbare trekpleister in huis. Neem hier spectaculaire foto’s van.
  • Ga op zoek naar goede voorbeelden en ideeën in magazines, op het internet en haal daar inspiratie uit.

Categorieën voor Hotelfotografie: uw gasten verleiden

Kernwoorden voor Hotelfotografie: uw gasten verleiden

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

of

privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.*

Meer interesse ? Support