Blogstrategie voor content- en internetmarketing - Original Media
Blogstrategie voor content- en internetmarketing - Webdesign, internet marketing en grafisch design.

Blogs zijn een fantastisch instrument om op een efficiënte manier aan internetmarketing te doen. Naast merkbekendheid, speelt vooral het aspect van de ‘influencers’. Bloggers horen vaak tot de ‘early adaptors’ en zijn daardoor vaak snel mee met de nieuwste trends. Bovendien bezitten bloggers een soort ‘street credibility’ (geloofwaardigheid). Het feit dat grote bedrijven legers van professionele bloggers (influencers!) inschakelen om hypes te lanceren is veelzeggend. Blogs zijn niet alleen ideaal om aandacht te genereren of om tot conversies te komen, maar ook op het vlak van image building kunnen blogs van goudwaarde zijn. Hieronder enkele tips die een de kwaliteit en het aantal views van blogs omhoog kunnen stuwen:

Leesbaarheid

Dat een blog vlot leesbaar en goed geschreven moet zijn, spreekt voor zich. De traditionele tips zijn genoegzaam bekend. Hou er rekening mee dat bloglezers snel geïnformeerd willen worden en meestal niet lang blijven hangen op één pagina. Snel en beknopt de essentie weergeven is daarom van primordiaal belang. KISS (keep is short and simple) is de vuistregel.

Gebruik een logische opbouw met korte paragrafen en breng structuur aan in de tekst. Vertel een samenhangend verhaal. Maak er geen rommeltje van, maar probeer uw blog overzichtelijk te houden en per onderwerp (topic) te sorteren.

Vermijd vakjargon

Dit puntje sluit naadloos aan bij de ‘leesbaarheid’. Zorg er in de eerste plaats voor dat de lezer begrijpt waarover het gaat. Vooral bij gespecialiseerde blogs trappen schrijvers weleens in de val van het gebruik van te veel vakjargon of ingewikkelde termen die niet bij iedereen bekend zijn. Te veel voorkennis van uw doelgroep veronderstellen is een valkuil die u kunt vermijden. Indien u niet om een vakjargonterm heen kunt, probeer dan te zorgen voor voldoende context en zorg desnoods voor een korte uitleg (maar vermijd wel het gebruik van voetnoten). Schrijf doelgroepgericht, in eenvoudige taal.

Deelbaarheid

In tijden van sociale media en ‘sharing’ is het belangrijker dan ooit dat uw blogpost gedeeld kan worden via Twitter, Facebook, Instagram en andere kanalen. Probeer daarom te zorgen voor een ’trigger’ die maakt dat mensen de blog willen delen met vrienden/kennissen/familie. Als informatie nuttig en relevant is, vergroot dat de kans dat de blogpost gedeeld wordt. Ook emotionele, controversiële topics die discussie, debat uitlokken, worden vaak gretig gedeeld. Via één simpele button moeten mensen uw blog kunnen delen op sociale media.

Vindbaarheid

Wat vindbaarheid betreft gelden voor blogs dezelfde regels als voor andere websites. Zorg dat u uw SEO (search engine optimalisation) op orde hebt. Maak gebruik van metadata, linkbuilding (interne links). Vergeet niet om voldoende foto’s toe te voegen en voorzie die foto’s van de nodige alt-tags om een korte beschrijving toe te voegen. Ook het toevoegen van video’s kan voor een extra zetje zorgen, maar kies dan bij voorkeur voor veel gebruikte kanalen zoals YouTube.

Zet de lezer aan tot actie

Wie de lezer wil aanzetten tot actie – wat vaak de bedoeling is bij wie blogs als contentmarketingintstrument inzet – moet een sterke ‘call-to-action’ gebruiken. Roep de lezer op tot actie en maak hem dat zo gemakkelijk mogelijk. Het is nooit een slecht idee om een doorklik-knop te voorzien.

Categorieën voor Blogstrategie voor content- en internetmarketing

Kernwoorden voor Blogstrategie voor content- en internetmarketing

Meer interesse ?
Sluiten

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact op!

Voor support, klik hier.

Support